طراحی ویلا و ساخت ویلا
ویلاها معمولاً خانههای رویایی در دل طبیعت هستند. بیشتر افراد دوست دارند که اوقات فراغت یا تعطیلات خود را در یک ویلای راحت با امکانات کافی بگذرانند. ویلایی که علاوهبر راحتی، بتواند رابطه شما را با طبیعت بهبود ببخشد. اینکه نتیجه یک ویلا مطابق با سلیقه شما باشد، نیاز به یک طراحی قوی دارد که اصول طراحی در آن به طور کامل رعایت شده باشد. اگر شما نیز قصد طراحی و ساخت یک ویلا را دارید، بهتر است مطالعه مطلب طراحی ویلا با دکو دیزاین را از دست ندهید.
تعریف ویلا چیست؟
قبل از آشنایی با طراحی ویلا با دکودیزاین بهتر است که با مفهوم ویلا بیشتر آشنا شوید. به عبارت ساده ویلا به چهار دیواریهایی گفته میشود که به چهار طرف مربوط شوند و حداکثر استفاده را از فضای باز ببرند. شاید در تصور شما ویلاها تنها در اطراف یا حومه شهرها ساخته میشوند اما این تفکر اساساً نادرست است؛ چراکه ویلاها ممکن است در داخل شهر نیز ساخته شوند. ویلاها اغلب در مکانهایی با طبیعت زیبا طراحی میشوند؛ برای مثال افرادی که دارای یک باغ، دشت یا زمینی در منطقهای خوش آب و هوا هستند، ممکن است به فکر ساختن ویلا بیفتند تا بتوانند آخر هفتههای خود را در آنجا سپری کنند. اگر بخواهیم در رابطه با قدمت ویلاها صحبت کنیم، جالب است بدانید رومیان اولین کسانی بودند که به ساخت ویلاها روی آوردند. در حقیقت افراد ثروتمند جامعه آن روز روم، برای خود ویلاهای باشکوه و زیبایی میساختند. با فروپاشی روم، کلیسا از آن ویلاها به عنوان صومعه و محلی برای عبادت استفاده کرد. در جامعه امروز نیز صنعت ویلاسازی بسیار پیشرفت کرده است؛ بهطوریکه ویلاهای زیبایی در حومه شهرها ساخته میشوند. این سازهها انواع مختلفی دارند و از امکانات متفاوتی برخوردار هستند. ویلاها شامل طیف وسیعی از متراژ و شکل ظاهری میشوند؛ از ویلاهای نقلی و یک طبقه گرفته تا ویلاهای بزرگ و چند طبقه که آدم در آنها ممکن است گم بشود!
طراحی ویلا چیست؟
همانطور که تا الان نیز متوجه شدید، قصد ما در این مطلب ، آشنایی شما با طراحی ویلا با دکو دیزاین است. طراحی ویلا به معنای چیدمان خلاقانه فضاهای خصوصی و عمومی یک ویلا است. همچنین در طراحی ویلاها، مصالح به کار رفته با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه نیز ذکر میشود.
در طراحی ویلا برای تمام فضاها مانند اتاق خوابها، محوطه بیرونی ویلا، سالن پذیرایی، سرویس های بهداشتی، حمام، اتاق نشیمن و … تصمیم گیری میشود. البته طراحی ویلا با دکو دیزاین این امکان را به شما میدهد تا با توجه به بودجه و سلیقه خودتان بتوانید ویلای مورد نظرتان را طراحی کنید. برای طراحی ویلا دو مرحله مهم ایده پردازی و اجرا بسیار مهم است. به عبارتی شما یک طرح مقدماتی را با توجه به علایق خود و خانواده آماده میکنید؛ سپس طراح کاربلد آن را در قالب نقشه، عکس یا انیمیشن در میآورد تا به واقعیت نزدیکتر شود. در شرکت دکو دیزاین مشاوران ماهر و کار بلدی مسئولیت این کار مهم را بر عهده دارند که میتوانید از آنها کمک بگیرید.
مراحل طراحی ویلا به چه صورت است؟
طراحی ویلا همواره مورد توجه مهندسان و معماران و حتی علاقه مندان به ویلا سازی بوده است. استفاده حداکثری از فضاها برای ایجاد یک محیط گرم و صمیمی، بسیار مهم است. طراحی ویلا مانند هر کار دیگری نیازمند انجامِ بادقت یک سری مراحل است؛ بنابراین در این بخش از طراحی ویلا با دکو دیزاین قصد داریم که به مراحل طراحی ویلا بپردازیم.
مشخص کردن هدف از طراحی ویلا
بهتر است که قبل از شروع، هدف از طراحی ویلا را مشخص کنید. این کار موجب میشود که طراحی ویلای شما دقیقتر انجام شود. بسیاری از افراد برای اینکه از آلودگیهای شهر فرار کنند، به ویلا سازی اقدام روی میآورند. البته مقاصد دیگری نیز برای طراحی ویلا وجود دارد مانند اینکه بعضی از افراد با ویلا سازی میخواهند در یک مکان سرمایه گذاری کنند. با این کار، چند سال بعد ثروت آنها چند برابر خواهد شد.
بررسی ابتدایی زمین
مرحله مقدماتی طراحی ویلا با دکو دیزاین، مربوط به انتخاب زمین است. در حقیقت شما ابتدا باید زمینی که میخواهید ویلا را در آن بسازید، انتخاب نمایید. زمین خریدن مانند خرید یک لباس، کار سادهای نیست! پس باید نسبت به خرید آن وسواس لازم را به خرج دهید. به عبارت دیگر برای اینکه بتوانید ویلا سازی را آغاز کنید، باید زمین را مشاهده و بازدید کنید و همه جوانب و جزئیات را بسنجید؛ برای مثال بهتر است زمین مورد نظر را از لحاظ شیب، نوع خاک، درجه حاصل خیزی زمین، تعداد درختان موجود، آب و هوای منطقه و شرایط جوی، ویوهای موجود در اطراف زمین، ساختمانهای اطراف، جهت یابی زمین، نزدیکی به مراکز و خدمات و … مورد ارزیابی قرار دهید. در حقیقت اگر بتوانید مرحله اول یا طراحی فاز صفر را با موفقیت پشت سر بگذارید، کارتان بسیار جلو میافتد.
ارتباط با یک مشاور آموزش دیده
در مرحله دوم از مراحل طراحی ویلا با دکو دیزاین، بهتر است از یک طراح مطمئن کمک بگیرید و نیازها سلایق و بودجه خود را با او به اشتراک بگذارید. در واقع طراح یا معمار میکوشد که با توجه به اطلاعات داده شده از طرف شما، نقشه درستی از ویلا را ارائه دهد و هزینههای احتمالی را تخمین بزند.
کشف ایده خلاقانه برای طراحی ویلا
در این مرحله، مشاور یا طراح با توجه به نظرات و علایق شما و موقعیت زمین شروع به طراحی ویلا میکند. لازم به ذکر است طراح باید شما را از جزئیات طراحی باخبر سازد تا در صورت ایراد بتواند آنها را برطرف کند و کاملا مطابق میل شما عمل نماید.
طراحی معماری و دکوراسیون ویلا
در مرحله چهارم پس از اینکه یک طرح اولیه ارائه شد و ایرادات و اصلاحات در آن شکل گرفت، نوبت به طراحی معماری ویلا میرسد. در این مرحله یا مرحله طراحی فاز یک، نمای ویلا و همچنین معماری ویلا با توجه به اصول طراحیها و قوانین انجام میشود.
طراحیِ خود ویلا
در مرحله پنجم از طراحی ویلا با دکو دیزاین تقریبا میشود گفت که نقشه معماری ویلا آماده شده است. در این مرحله باید با توجه به بودجه شما و اصول معماری، طراح اقدام به تعیین نوع سازه ویلا کند و تمام جزئیات در رابطه با نوع مصالح به کار رفته و هزینهها را برآورد کند. این مرحله تا حد زیادی به سبک معماری انتخاب شده بستگی دارد.
طراحی تاسیسات مهم ویلا
در مرحله تاسیسات که یکی از مراحل مهم در طراحی ویلا با دکو دیزاین محسوب میشود، نوبت به تاسیسات مکانیکی و الکتریکی ویلا میرسد. به کار گیری تاسیسات به صورت اصولی، بر کیفیت نهایی ویلا میافزاید. چند مورد از تاسیسات به شرح زیر است:
- در حقیقت در هر ویلایی یکی از موارد مهم، به کارگیری سیستمهای سرمایشی و گرمایشی است؛ برای مثال اگر زمین شما در یک منطقه کوهستانی قرار گرفته است، باید حتما یک فکر جدی برای سیستمهای گرمایشی انجام دهید و از ریشه مشکل سرما را برای فصلهای زمستان و پاییز برطرف کنید.
- یکی دیگر از بخشهای مهم در تاسیسات مکانیکی، سیستمهای بهداشتی است. بسته به اینکه چه نوع و چه تعداد سرویسهایی با چه متریالی قرار است در داخل ویلا به کار گرفته شود، برنامهریزیهای لازم انجام میشود.
- در مورد تاسیسات الکتریکی نیز باید در مورد نوع چراغها، هالوژنها چه برای فضای داخلی ویلا و چه برای محوطه خارجی ویلا یعنی محوطه فضای سبز تصمیم گیری شود.
- همچنین باید سیستمهای صوتی و امنیتی مناسب و باکیفیتی برای حفظ امنیت ویلا تعبیه شوند.
طراحی درون ویلا
در مرحله هفتم باید طراحی داخلی ویلا انجام شود. شاید در نگاه اول بپرسید که طراحی داخلی ویلا یعنی چه؟ در حقیقت طراحی ویلا به تصمیم گیری در رابطه با محیطهای خصوصی، نیمه خصوصی و عمومی داخل ویلا گفته میشود. به عبارت دیگر در این مرحله معمار باید با توجه به سلیقه شما و سبک ویلا به طراحی آشپزخانه، اتاق خوابها، ارتفاع سقف، بافت ویلا، نور پردازی و … بپردازد. در مورد این مسائل باید بسیار دقت شود.
طراحی فضای خارجی ویلا یا محوطه سازی
طبیعتاً هدف بیشتر افراد از ویلا سازی، ارتباط و نزدیکی بیشتر با فضای آرام و دنج طبیعت است؛ در نتیجه محوطه سازی نیز در طراحی ویلا با دکو دیزاین بسیار مهم است و مواردی باید در آن رعایت شود. آیتمهای زیر از مواردی هستند که در مرحله هشتم از مراحل طراحی ویلا با دکودیزاین بهتر است رعایت شوند:
انتخاب درختان و گیاهان مناسب
انتخاب درختان و گیاهان مناسب بسیار حائز اهمیت است. در حقیقت شما باید با توجه به اقلیم منطقه و نوع خاک زمین، درختان و گیاهان مناسب را انتخاب کنید و آنها را در زمین بکارید.
لوکیشن کاشت درختان و گیاهان
موقعیت کاشت درختان نیز بسیار مهم است؛ برای مثال کاشتن نهال درختان در جایی از زمین که نورگیری مناسبی ندارد، کار احمقانهای است؛ زیرا گیاهان برای رشد به نور نیاز دارند.
طراحی آبنما
آبنما نیز باید در موقعیتی از ویلا باشد که به محض ورود افراد، توجه آنها را به خود جلب کند و بر زیبایی و نمای ویلا بیفزاید. طبیعتا قرارگیری آبنما در جای پرتی از ویلا، وجود آن را بیفایده میسازد.
طراحی استخر
این که بخواهید در محوطه ویلا اقدام به ساخت استخر کنید یا نه؛ بستگی به شرایط و بودجه خودتان دارد اما به هر حال وجود یک استخر برای آب تنی به خصوص در روزهای گرم تابستان میتواند بسیار دلچسب باشد!
دیوار کشی ویلا
دیوار کشی باید طبق اصول انجام شود و از متریال مناسب برای این کار استفاده شود.
تهیه طراحی اجرایی
به تهیه نقشههای اجرایی، مرحله طراحی فاز ۲ نیز گفته میشود. در حقیقت در این مرحله، معمار قصد دارد که جزئیات طراحی را به ساخت و عمل کردن به نقشههای اجرایی در نظر گرفته شده، نزدیک کند. این کار ممکن است با استفاده از تصاویر، انیمیشنها، طراحیهای سه بعدی یا جلوههای ویژه انجام شود. بعضی از کارهایی که در این مرحله انجام میشوند شامل موارد زیر هستند:
- جدولهای نازک کاری طبق اصول تهیه میشود.
- تعداد طبقات، متریال سقفهای کاذب انتخاب میشوند.
- درب و پنجرههای ویلا و تعداد آنها مشخص میشود.
- مشخصات مصالح به کار رفته و هزینه آنها برآورد میشود.
- طراحی بخشهای خصوصی و عمومی داخل ویلا بزرگنمایی و به واقعیت نزدیک میشوند.
- قسمتهای مختلف طراحی ویلا و تاسیسات الکتریکی و مکانیکی با رعایت اصول طراحی میشوند.
اقدام به خرید مصالح برنامه ریزی شده
تا اینجا طراح تلاش میکند تا تمام جزئیات طراحی را انجام دهد. در مرحله آخر، نوبت به انتخاب مصالح مصرفی میرسد. در واقع شما باید مبلمان و مصالح برنامه ریزی شده را از مراکز معتبر تهیه کنید. نوع این مصالح از قبل با توجه به بودجه شما مشخص شده است.
عوامل تاثیرگذار در طراحی ویلا
در طراحی ویلا با دکو دیزاین عواملی تاثیرگذار هستند. رعایت و انجام این عوامل بر زیبایی و کیفیت ویلا میافزاید. در پاراگرافهای بعدی قرار است به این عوامل تاثیرگذار بپردازیم:
زمین مناسب برای طراحی ویلا
همانطور که در قبل نیز اشاره کردیم، انتخاب زمین یکی از مراحل مهم در طراحی ویلا با دکو دیزاین است. اگر یک ویلای باشکوه را در یک زمین به درد نخور و نامناسب بسازید، بیشک پول خود را هدر دادهاید! بنابراین باید در انتخاب و خرید زمین تمام جوانب زیر را در نظر بگیرید:
شرایط جوی و اقلیمی
معمولا یکی از اهداف مهم طراحی ویلا، گذراندن اوقات خوشی در فصلهای گرم سال است. در حقیقت مردم در مکانهایی با آب و هوای مناسب اقدام به ویلا سازی میکنند تا بتوانند از گرمای شهر خود فرار کنند و به خنکی پناه ببرند؛ در نتیجه بهتر است که یک زمین با آب و هوای خوب را انتخاب کنید.
نزدیکی به مراکز خرید و سوپرمارکتها
نمی شود گفت که باید حتما زمین به امکاناتی مانند فروشگاهها یا میوه فروشیها و نانواییها نزدیک باشد؛ بلکه حالت نرمال آن است که زمین شما از این مراکز فاصله خیلی زیادی نداشته باشد.
نور گیری کافی زمین
زمین شما باید نورگیری کافی داشته باشد. در زمینهای تاریک ویلا نمای خوبش را ممکن است از دست بدهد. علاوه بر آن گلها و درختان در زمینهایی که از نور گیری مناسبی برخوردار نیستند، رشد نمیکنند.
اندازه و مساحتِ زمین
عقلانی است که زمین شما متراژ مناسبی داشته باشد تا بتوانید هر سبک ویلایی را در آن طراحی کرده و بسازید.
نوع سبک ویلا
همانطور که میدانید ویلاها با سبکهای مختلفی ساخته میشوند. انواع ویلاها میتوانند با توجه به سلیقه و بودجه شما طراحی شوند.
سبک های مختلف طراحی ویلا
همانطور که گفته شد یکی از مراحل مهم در طراحی ویلا با دکو دیزاین، انتخاب سبک ویلا است. سبک ویلا کاملا بستگی به سلیقه و بودجه کارفرما دارد. برخی از سبکها نیازمند بودجه کمتری هستند؛ بنابراین همه پسندتر محسوب میشوند اما ساخت برخی از سبکها به سرمایه بیشتری نیاز دارد. در این بخش میخواهیم به انواع سبکهای ویلا بپردازیم:
طراحی ویلای مدرن
ویلاهای مدرن یکی از انواع سبک ویلاهای پرطرفدار در بین مردم هستند. در طراحی ویلاهای مدرن اشکال هندسی ساده و نامتقارن به کار گرفته میشود. اصولاً در این ویلاها رنگهای سفید یا کلا روشن بیشتر به چشم میخورد تا دلباز بودن خود را به رخ بکشند! یکی از ویژگیهای معروف ویلاهای مدرن، داشتن پنجرههای بلند و سرتاسری است؛ بهطوری که با دیدن این ویلاها حتی از دور نیز متوجه سبک مدرن آنها میشوید. به عبارت دیگر شیشه یکی از مصالح مهم و کاربردی در طراحی ویلاهای مدرن به حساب میآید. این ویلاها با داشتن سقفهای بلند و نمای بسیار ساده و بیآلایش بسیار محبوب هستند. در حقیقت در طراحی این سبک ویلا به هیچ عنوان رنگهای زیاد، تجملات و طرحهای شلوغ استفاده نمیشود؛ زیرا سبکهای مدرن به زیبایی در عین سادگی مشهور هستند. جالب است بدانید که حتی عوامل موثر در محوطه مانند استخر در این ویلاها به شکل مستطیل ساده و بدون کاشیهای پر زرق و برق ساخته میشود. یا اینکه در سالن غذاخوری ویلا، رنگ پردهها با صندلیها هماهنگ و رنگ آنها روشن است. راه پلهها نیز عمدتاً به رنگ سفید و در قسمت وسط ویلا ساخته میشوند. در حقیقت ویلاهای مدرن پدیدآورنده حسهایی مانند سادگی، روشنایی، راحتی و گشایش هستند.
وجود پنجرههای قدی نیز موجب میشود تا ساکنین بتوانند از تمام ویوهای ممکن لذت ببرند و ارتباط شان با طبیعت قویتر شود. در این سبک ویلا عموما از مبلمان و صندلیهای سفید رنگ استفاده میشود که این موضوع بر یکپارچگی اعضای ویلا تاکید دارد. وسایل فضاهای مختلف ویلاهای مدرن به رنگهای روشن هستند و استفاده از از رنگهای پررنگ در ویلاهای مدرن زیاد مرسوم نیست. در کل ویلاهای مدرن مناسب افرادی است که عاشق سادگی هستند و زیبایی را در اوج سادگی میبیند.
طراحی ویلای کلاسیک
یکی از سبکهای ویلا که بسیار در بین مردم محبوب است، ویلای کلاسیک است. این سبک به عنوان یک سبک اصلی یا اصطلاحا سبک مادر در نظر گرفته میشود. یکی از ویژگیهای اصلی معماری به سبک کلاسیک، وجود نظم، تقارن، شکلهای منتظم، هماهنگی در این ویلاها است. در حقیقت این ویلاها نشان دهنده کمال و عظمت هستند. در این نوع سبک، ایوانها یا ترانسهای پهناور برای دسترسی مستقیم به مناظر و چشم اندازها به وفور دیده میشود. افراد در این ایوانها میتوانند در کنار هم بنشینند و نهایت لذت را ببرند. یکی از مصالح مرسوم به کار رفته در ویلاهای سبک کلاسیک، سنگ تراورتن است. این سنگ علاوه بر این که بر شکوه نمای ویلا میافزاید، در مواقع فرسایشها و شرایطهای جوی مختلف امتحان خود را پس داده است و سالم مانده.
در طراحی ویلا به سبک کلاسیک به جزئیات اهمیت زیادی داده میشود؛ برای مثال مجسمهها، سنگ تراشیها، طاقها و تزئینات معماری نفیسی در آنها دیده میشود. در کل در طراحی و ساخت ویلاهای کلاسیک، دو اصل نظم به همراه تقارن و ستونهای زیاد به همراه سقفهای بلند رعایت میشود. برای طراحی هر ویلایی پیشنهاد میشود که سقفها بلند در نظر گرفته شوند. در طراحی ویلای کلاسیک نیز این نکته یکی از اصول اصلی طراحی است. در حقیقت اگر سقفها کوتاه طراحی شوند، دیگر آن حس قدرت و عظمت ویلا را از بین میبرد. در طراحی ویلای کلاسیک عمدتاً از رنگهای لاکچری مانند طلایی استفاده میشود. این رنگ بر جذابیت و شیک بودن ویلای شما میافزاید. یکی دیگر از مشخصههای مهم طراحی ویلای کلاسیک، به کار بردن تزئینات فراوان است؛ برای مثال در اطراف پنجرهها یا در نقاط مختلف داخل ویلا از مجسمهها و تندیسهای سنگی استفاده میشود تا حس قدرت و شکوه را به مخاطبان القا کند.
همانطور که گفته شد در طراحی ویلای مدرن معمولاً از از اشکال هندسی ساده مثل مربع، مستطیل یا مکعب استفاده میشود؛ اما در طراحی ویلا به سبک کلاسیک از قوسها و منحنیهای متنوع استفاده میشود. در ویلای مدرن بیشتر از چوب و شیشههای بلند بهره گرفته میشود؛ اما مصالح اصلی در طراحی ویلای کلاسیک به هیچ وجه چوبی نیست و بیشتر بهرهگیری از سنگهای گران قیمت و لاکچری مرسوم است. در طراحی ویلای مدرن به طور معمول از شیشههای بلند و سرتاسریاستفاده میشود تا ساکنان احساس راحتی کنند؛ اما در طراحی کلاسیک ویلاها عمدتا به داشتن تراسهای عظیم و ستونهای بلند معروف هستند. به دلیل استفاده از متریال زیاد و گران قیمت، طبیعی است که هزینه کلی طراحی و ساخت ویلای کلاسیک بالا باشد؛ بنابراین پیشنهاد میشود اگر بودجه کافی در اختیار دارید، به طراحی و ساخت ویلای کلاسیک روی بیاورید. خلاصه این نوع ویلا مناسب افرادی است که عاشق تجملات هستند.
طراحی ویلای تلفیقی
ویلای تلفیقی یک ویلای مجزا نیست؛ بلکه آمیختهای از سبکهای گوناگون است. گاهی این سبکهای مختلف با هم همخوانی دارند و یا گاهی به صورت خیلی جالب با هم در مخالفت هستند؛ اما در هر دو چیزی که در ویلای تلفیقی حائز اهمیت است این است که طراحی ویلا باید با ایدههای نو و خلاقانه همراه باشد. در حقیقت شما به عنوان کارفرما باید سلیقه خود را با مشاور یا طراح در میان بگذارید و علایق خود را برای المانها و مصالح ویلا بیان کنید. ویلاهای تلفیقی معمولاً برای افرادی مناسب هستند که دوست دارند یک ویلای خاص را برای خود طراحی کنند.
ویلایی که تنوع داشته باشد و به هیچ یک از ویلاهای منطقه شباهت نداشته باشد. ویلای تلفیقی با به کارگیری عناصر و فاکتورهای مختلف میتواند حس خاص بودن را برای مخاطبان پدید آورد. در داخل ویلا نیز میتوانید دکوراسیون و وسایل را بدون تبعیت از قوانین خاصی بچینید و لذت ببرید. از ویژگیهای سبک تلفیقی میتوان به این اشاره کرد که معمار معمولاً دیوارها را طبق اصول طراحی کلاسیک میسازد؛ اما برای ساخت آنها از جدیدترین مصالح روز دنیا استفاده میکند. در حقیقت افراد برای پیاده کردن ثبت سبک تلفیقی معمولاً از ترکیب سبک مدرن و کلاسیک استفاده میکنند؛ برای مثال در حالی که همه چیز مدرن و پیشرفته است، از المانهای سنتی مانند شومینه نیز بهره گرفته میشود.
طراحی ویلای پست مدرن
ویلای پست مدرن ویلایی است که نواقص سبک مدرن را ندارد. به عبارت دیگر عیبهای سبک مدرن به طور کامل در آن اصلاح شدهاند. برای طراحی این سبک، طراحان و معماران باتجربه باید از خلاقیت زیادی بهره بگیرند تا بتوانند این نوع ویلاها را با موفقیت طراحی کنند. این سبک ویلا مورد توجه بسیاری از مردم است.
طراحی ویلای نئوکلاسیک
ویلاهای نئوکلاسیک نیز در جهت بهبود ویلاهای کلاسیک طراحی شدهاند. این ویلاها سبک جدیدی از ویلاهای کلاسیک هستند که امکانات مدرنتری را ارائه میدهند و تا حد زیادی از سبک کلاسیک خداحافظی کردهاند! در این سبک نیز مانند همان سبک کلاسیک از شیشههای بلند، قوسها، تندیسهای زیاد، طاقها و … بهره گرفته میشود؛ اما دیگر آن طراحیهای تکراری اعمال نمیشود.
طراحی ویلای مینیمال
اگر بودجهه کمی را در اختیار دارید و میخواهید ویلا بسازید، به نظر میرسد که ویلای مینیمال مناسب شما باشد. در این قسمت از طراحی ویلا با دکو دیزاین میخواهیم به ویلاهای مینیمال بپردازیم. ویلاهای مینیمال ویلاهایی هستند که با شعار حداقل گرایی طراحی میشوند. به عبارت دیگر ساخت آنها نیازمند وقت و انرژی زیاد و هزینه زیادی نیست. چیزی که در مورد ویلاهای مینیمال مهم است، یکپارچگی و همخوانی دکوراسیون داخلی و فضای خارجی ویلا است.
طراحی ویلای روستیک
ویلاهای روستیک ویلاهای سادهای هستند که باعث ارتباط بیشتر افراد با طبیعت میشوند. بهره گیری از متریالهای طبیعی مانند چوب، سنگ، آجر، سفال و … موجب میشود فاصله انسان با طبیعت و درختان کم شود. بسیاری از افرادی که علاقهمند به طبیعت هستند و دوست دارند از المانهای مصنوعی و کارخانهای فاصله بگیرند، به طراحی و ساخت ویلاهای روستیک روی میآورند.
اصول طراحی ویلا شامل چه مواردی است؟
طراحی ویلا مانند طراحی هر ساختمانی شامل اصول و قوانینی است که رعایت آنها برای کیفیت هرچه بهتر نتیجه نهایی لازم است. اگر شما نیز به اصول طراحی ویلا توجهی نکنید نمیتوانید انتظار یک خروجی همه چیز تمام را داشته باشید. به دلیل اهمیت این موضوع، در این بخش از مطلب طراحی ویلا با دکو دیزاین میخواهیم به اصول طراحی ویلا بپردازیم:
نورپردازی مناسب
فرض کنید شما یک زمینی را خریداری کردهاید، برای طراحی ویلا باید ویلا را در بهترین جای زمین بسازید. از ویژگیهای مهم بهترین موقعیت زمین میتوان به داشتن نورگیری کافی اشاره کرد. نورپردازی مناسب باعث میشود ویلای شما فراختر نشان داده شود. همچنین اگر ویلای شما به هر سبکی که باشد نورپردازی مناسب آن را زیباتر از واقعیت نشان خواهد داد. نورپردازی مصنوعی نیز چه در داخل ویلا و چه در محوطه سبز ویلا، بسیار مهم است. بدیهی است که استخر، آبنما یا مجسمهها، بدون وجود چراغهای کافی جلوه خود را از دست میدهند.
موقعیت ویلا در زمین
همانطور که گفته شد محل ویلا سازی یکی از دغدغههای مهم طراحان است. عمدتاً طراحان، ویلا را در شمالیترین نقطه زمین طراحی میکنند. در شمالیترین نقطه، نورپردازی به صورت کاملا اصولی اعمال میشود. همچنین نمای ویلای شما با انعکاس نور، جذابتر نیز به نظر میرسد.
به کارگیری رنگهای مناسب
یکی از نکات مهم در طراحی ویلا با دکو دیزاین، توجه به رنگها است. به عبارت دیگر علاوه بر سلیقه شما، باید اصول رنگها نیز ز رعایت شود؛ برای مثال در ویلاهای مدرن بهره گیری از رنگهای روشن به همراه شیشههای بلند، فضا را بزرگتر و دلبازتر از مقدار واقعی نشان میدهد. یا اینکه عمدتا ویلاهای کلاسیک را به رنگهای طلایی و چند رنگی طراحی میکنند تا شیک بودن ویلا را به نمایش بگذارند. در کل بهتر است رنگ وسایل به کار رفته در ویلا را با دیوارها و نمای ویلا ست کنید.
طراحی پنجرهها
پنجرهها هم در فضای داخل ویلا و هم در نمای بیرونی آن، بسیار موثر هستند؛ برای مثال در ویلاهای مدرن پنجرههای شیشهای و بلند استفاده میشود که این مسئله جلوهی ویلا را چند برابر میکند. یا اینکه در ویلاهای کلاسیک معمولا سعی میشود از پنجرههای زیاد به همراه جزئیات فراوان استفاده شود. عبارت دیگر یکی از اهداف ویلا سازی، انس گرفتن بیشتر انسان با طبیعت است پس لازم است پنجرههای زیادی را در فضاهای مختلف ویلا قرار دهید تا ساکنان بتوانند نهایت استفاده را از فضای خارجی ویلا ببرند. البته جنس پنجرهها در سبکهای مختلف، متفاوت هستند؛ بهطوریکه اطراف پنجرهها در ویلاهای روستیک از جنس چوب یا هر متریال طبیعی دیگری است اما در ویلاهای مدرن، پنجرهها تماما شیشهای هستند.
استفاده از فضاهای ذخیره سازی
برخلاف تصور عوام که ویلاها تنها به فضاهای بزرگ مانند آشپزخانه و سالن پذیرایی محدود میشوند، بهتر است بدانید ویلا یا هر ساختمانی نیاز به فضاهای ذخیره سازی نیز دارد. معمولاً این فضاها باید خارج از دید افراد و مهمانان قرار بگیرند. هدف از ایجاد فضاهای ذخیره سازی، استفاده حداکثری از فضاهای ویلا و امکان ذخیره سازی وسایل است. از فضاهای ذخیره سازی مشهور میتوان به کمد دیواریها، انباریها، حیاط خلوت و … اشاره کرد.
طراحی درون ویلا
واجب است که اصول طراحی داخل ویلا را نیز رعایت کنید؛ برای مثال در سبکهای کلاسیک باید ستونهای بلند و ایوانهای بزرگی را بسازید؛ اما در ویلاهای مدرن عمدتاً به نکته سقفهای بلند دقت میشود. در کل در هر ویلایی سعی میشود که با توجه به نظر کارفرما با استفاده برنامه ریزی شده از فضاها بتوان فضاهای عمومی را از فضاهای خصوصی تفکیک داد. در طراحی ویلا با دکو دیزاین رعایت موارد زیر بسیار مهم است:
- بهتر است حداقل یکی از اتاق خوابها را به صورت مستر دار بسازید تا ساکنان بیشتر احساس راحتی کنند.
- همچنین لازم است دکوراسیون اتاق خوابها را با استفاده از رنگهای خنثی و آرامش پخش طراحی کنید؛ چراکه استفاده از این رنگها موجب افزایش آرامش شما و خانواده در اتاقها میشود.
- آشپزخانه نیز معمولاً در قسمت جلویی دارای اپنهایی است که میتوانید وسایل و خوراکیها را روی آن قرار دهید. حتماً در نظر داشته باشید که باید آشپزخانه حداقل یک پنجره داشته باشد تا هوا به خوبی تهویه شود.
- در مورد سرویسهای بهداشتی و حمام نیز باید آنها را هرچه بزرگتر بسازید و در آنها از رنگهای آرامش بخش مانند سفید یا کرم استفاده نمایید.
طراحی محوطه ویلا
اصلاً هدف عمده از ویلا سازی، نفس کشیدن در یک هوای پاک و تمیز و زندگی در جوار طبیعت است؛ بنابراین باید یک فکر اساسی در رابطه با محوطه سازی ویلای خود بکنید. در طراحی ویلا با دکو دیزاین پیشنهاد میشود ویلای خود را طوری بسازید که حداکثر ارتباط را با درختان و فضای طبیعت داشته باشد. داشتن ایوان و پنجره های شیشهای رو به طبیعت، موجب ارتباط هر چه بیشتر ساکنان با محوطه میشود. محوطه سازی نیز اصولی دارد که باید طبق قوانین آنها را رعایت کنید. شایان توجه است که وجود امکانات و تجهیزات بیشتر مثل آلاچیق، استخر، جکوزی وسایل ورزشی و … رفاه شما را افزایش میدهد. اما این موارد تا حد زیادی به بودجه و سلیقه شما بستگی دارد و ضروری نیستند. تعبیه یک استخر در زمین شما میتواند لذت شنا کردن در فصل گرم سال را برای شما به ارمغان آورد پس حیف است که از طراحی آن دست بکشید! در ساخت و احداث استخر، پتانسیل و اندازه زمین دو عامل موثر هستند. اگر زمین شما کوچک است و وسعت زیادی ندارد، طبیعتا ساخت استخر در این زمین مسخره است! اما جای هیچ نگرانی نیست؛ چراکه برای طراحی استخر در زمینهای کوچک، میتوانید اقدام به ساخت استخرهای سرپوشیده کنید.
طراحی فضای سبز
بعد از اینکه مکان امکانات تفریحی را انتخاب کردید و در رابطه با آنها تصمیم گرفتید، نوبت به ایجاد فضای سبز میرسد. ایجاد فضای سبز در زمینهای مختلف، متفاوت است و به عواملی مانند منطقه جغرافیایی، حاصلخیزی خاک، میزان بارش منطقه، نورگیری و … بستگی دارد. طبیعتا هر چقدر که فضای سبزی که ایجاد میکنید بزرگتر و پربارتر باشد، زیبایی ویلای شما نیز بیشتر خواهد شد. اگر زمین شما از یک شکل هندسی مناسب برخوردار باشد، طراح میتواند به راحتی از فضاها استفاده کند و فضای سبز زیبایی را در زمین شما به وجود آورد. انتخاب گل وگیاه نیز تا حد زیادی به سلیقه کارفرما و شرایط رشد انواع گیاهان در آن منطقه مربوط است.
پلان ویلا چیست؟
بسیاری از متخصصین پلان ویلا را همان نقشه ویلا به حساب میآورند. در حقیقت برای ساخت یک ساختمان چه آپارتمان باشد و چه ویلا، باید پلان مناسبی کشیده شود. در پلان ویلا مساحت، ارتباط فضاهای خصوصی، نیمه خصوصی و عمومی ویلا، جهت گیری، تعیین فضاهای مختلف و … ذکر میشود. به عبارت دیگر طراح کاربلد با استفاده از نظرات و سلایق شما دست به کشیدن پلان میزند. طراح باید برای کشیدن پلان تمام ویژگیها و اصول لازم را رعایت کند.
هزینه طراحی و ساخت ویلا
طراحی ویلا یک گام مهم و موثر در ساخت ویلا است؛ بنابراین باید برای آن وقت زیادی گذاشت. به عنوان یک قانون نمیتوان هزینه مشخص و ثابتی را برای ساخت ویلا در نظر گرفت؛ اما اگر بتوانید از یک مشاور خوب کمک بگیرید، هزینههای ساخت ویلای شما تا حد زیادی کاهش مییابد. طراحان و مشاوران طراحی ویلا با دکو دیزاین همواره در تلاش هستند که بهترین مشاورهها را به شما ارائه دهند. در حقیقت آنها با به کارگیری دانش و خلاقیت خود موجب میشوند که هزینه نهایی ساخت ویلا تا حدی کم شود. البته هزینه ویلا سازی به سبک ویلای انتخابی شما نیز بستگی دارد؛ برای مثال ویلاهای کلاسیک چند طبقه، به متریال و وسایل بیشتری نیاز دارند؛ اما یک ویلای فلت مینیمال یا روستیک هزینه کمتری میطلبد.
در کل قبل از اقدام به ساخت ویلا باید هزینهها را برآورد کرد. در مورد هزینههای ویلا بخشی از هزینه مربوط به طراحی اساسی است. هزینههای طراحی شامل طراحی پلان، هزینههای کشیدن نقشه، هزینه طراحی داخلی ویلا، هزینه طراحی نما، فضای سبز ویلا و هزینه برنامه ریزی در رابطه با تاسیسات میشود. اما چیزی که مشخص است آن است که هزینه اصلی در ساخت ویلا مربوط به متریال به کار گرفته در آن است و درصد خیلی کمی از هزینه کلی صرف طراحی ویلا با دکو دیزاین میشود. پیشنهاد میشود که حتما از مصالح باکیفیت و برتر بازار استفاده کنید؛ چرا که این کار موجب امنیت هرچه بیشتر ساختمان شما در برابر عوامل طبیعی مثل انواع فرسایشها، زلزله، طوفان و . . . میشود.
طراحی بخشهای مختلف ویلا
یکی از بخشهای مهم در طراحی ویلا با دکو دیزاین، توجه به هماهنگی فضاهای مختلف ویلا است. به دلیل اهمیت این موضوع، به چند نکته در رابطه با طراحی فضای داخلی هر کدام از قسمتهای ویلا توجه نمایید.
اتاق نشیمن
اتاق نشیمن به فضای دوستانهای گفته میشود که افراد خانواده بتوانند در آنجا اوقات خود را بگذرانند و به گفتگو بپردازند. این بخش از ویلا، باید نزدیک غذاخوری و آشپزخانه باشد؛ بهطوری که افراد بتوانند به راحتی به آشپزخانه برای آوردن چای و مواد غذایی دسترسی داشته باشند.
سالن پذیرایی
سالن پذیرایی همانطور که از نامش پیدا است، برای پذیرایی از مهمانان طراحی میشود. در این مکان معمولاً مبلمانهای رسمیتر و لوازم خانه شیکتر استفاده میشود.
اتاق خوابها و سرویسهای بهداشتی
به طور کلی اتاق خوابها معمولاً دور از فضاهای عمومی ساختمان طراحی میشوند. اگر ویلای شما دوبلکس یا چند طبقه است، بهتر است اتاق خوابها را در طبقات دوم به بعد بسازید. در اتاق خوابها باید از کمد دیواری بهره گرفته شود تا بتوان وسایل را در آنها قرار داد. همچنین بهتر است اتاق خوابها یک سرویس بهداشتی در داخل خود داشته باشند یا اینکه به حمام و سرویس بهداشتی نزدیک باشند.
آشپزخانه
آشپزخانه در نگاه ما ایرانیها مرکز هر خانهای محسوب میشود؛ بنابراین در طراحی آن باید نکات را به خوبی رعایت کرد. یکی از موارد مهم در طراحی ویلا با دکو دیزاین، طراحی آشپزخانه در نزدیکی ورودی ویلا است. این مسئله برای آن است که افراد با دست پر از خرید، نخواهند مسافت زیادی را تا آشپزخانه طی کنند. همچنین ساکنان بتوانند به راحتی زبالههای تولید شده را به بیرون از ویلا انتقال دهند. بهتر است آشپزخانه با اتاق نشیمن فاصله کمی داشته باشد.
طراحی ویلا شاید به هزینه خیلی کمی نسبت به هزینه کل ویلا سازی لازم داشته باشد؛ اما یک گام بسیار مهم در ساخت ویلا محسوب میشود. در حقیقت ارتباط با یک طراح مطمئن و دانش آموخته موجب میشود که کار شما در طراحی ویلا آسانتر شود. کمک گرفتن از طراحی ویلا با دکو دیزاین، بیشک یک تصمیم فوقالعاده در این مسیر به شمار میآید.
سوالات متداول طراحی ویلا
طراحی ورودی ویلا بسیار مهم است؛ چراکه هر چقدر این ورودی باشکوهتر باشد، توجه عابران بیشتری را به خود جلب خواهد کرد.
در طراحی نمای ویلا، دقت به هماهنگی رنگها، متریال به کار رفته و نوع سبک ویلا بسیار حائز اهمیت است.
ساخت ویلای فلت، نیاز به مصالح کم تری دارد؛ بنابراین برای طراحی و ساخت آن نیاز نیست که هزینه و تایم زیادی را مصرف کنید.